Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачките отслабнаха ... или си въобразявам?!? 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спирачките отслабнаха ... или си въобразявам?!? 156

Незнам откакто долях спирачна течност или откакто смених носачите но спирачките ми са вече по слаби... Всички заете че на алфата при леко докосване на педала спирачките коват. сега обаче трябва да го натискам доста повече, а АБС-а си работи усещам как чука при рязко спиране... От какво може да са отслабнали така?

При мен така умря серво-усилвателя изведнъж-и още си е така-провери си вакуума.
    ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Възможности:
      - като са ти сменяли носачите да са ти сваляли по необяснима причина спирачните апр. и да не са ги обезвъздушили.
      - по някаква причина ти се губи вакуум
      - налял си или вода или кофти течност
      - въобразяваш си
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И при мен е така. Трябва натискане. И ме мързи да го правя. Не е въображение иначе. Но е фак че са малко 156-ците с чуствителни спирачки. Явно в сервото е проблема.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Моята явно е от малкото, защото с леко натискане кове яко...Много е чувствителен педала, но от както съм я взел нито са сменяни накладки, нищо не е правено по спирачките, като цяло...после вече може и да не е така, което би ме издразнило ...
          Alfa 156 2.4 JTD
          Honda CBR600RR 2008

Comment

Ми моята си спира перфектно,въпреки че съм сменял задните дискове и накладки и съм свалял задните апарати от колата за целта,щото бяха блокирали буталата.Явно нещо не е направено както трябва при смяната.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

при мен на едната ковът яко с минимално докосване а на другата трябва да се натиска яко педала
              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от краси Покажи съобщение
                Моята явно е от малкото, защото с леко натискане кове яко...Много е чувствителен педала, но от както съм я взел нито са сменяни накладки, нищо не е правено по спирачките, като цяло...после вече може и да не е така, което би ме издразнило ...
                И моята е така. И не са малко, бъди сигурен ... 156-ца с читава спирачна система трябва да е така.

Comment

аз сменях накладките със старите които бяха доста поизносени колата спираше много по добре и като ги смених стана така че да се натиска яко педала а пък на другата не са сменяни и спира мн по добре
                  sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                  Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

как да проверя вакуума?

Comment

ако имаш предвид вакуума на сервото, натискаш педала при изгасена кола колкото можеш и както е натиснат палиш -> ако веднага омекне и потъне още малко сервото ти е ок (съответно има и вакуум);
                      Възможно е да имаш въздух в системата или помпата да ти заминава, пробвай да обезвъздушиш и ще се разбере

Comment

kak

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F3%F8%E0%E2%E0

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                            И моята е така. И не са малко, бъди сигурен ... 156-ца с читава спирачна система трябва да е така.
                            Не са малко да .......... при мен кове с леко натискане, просто и се кефя , особенно след дръгливия голф който не спираше никак
                            http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
                              Незнам откакто долях спирачна течност или откакто смених носачите но спирачките ми са вече по слаби... Всички заете че на алфата при леко докосване на педала спирачките коват. сега обаче трябва да го натискам доста повече, а АБС-а си работи усещам как чука при рязко спиране... От какво може да са отслабнали така?
                              Течност.
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD '99

Коленича само пред господ,но не го виждам тука..

Comment

Working...
                              X