Незнам откакто долях спирачна течност или откакто смених носачите но спирачките ми са вече по слаби... Всички заете че на алфата при леко докосване на педала спирачките коват. сега обаче трябва да го натискам доста повече, а АБС-а си работи усещам как чука при рязко спиране... От какво може да са отслабнали така?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спирачките отслабнаха ... или си въобразявам?!? 156
Collapse
X
-
Възможности:
- като са ти сменяли носачите да са ти сваляли по необяснима причина спирачните апр. и да не са ги обезвъздушили.
- по някаква причина ти се губи вакуум
- налял си или вода или кофти течност
- въобразяваш си"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
И при мен е така. Трябва натискане. И ме мързи да го правя. Не е въображение иначе. Но е фак че са малко 156-ците с чуствителни спирачки. Явно в сервото е проблема.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Моята явно е от малкото, защото с леко натискане кове яко...Много е чувствителен педала, но от както съм я взел нито са сменяни накладки, нищо не е правено по спирачките, като цяло...после вече може и да не е така, което би ме издразнило ...Alfa 156 2.4 JTD
Honda CBR600RR 2008
Comment
-
Първоначално публикувано от краси Покажи съобщениеМоята явно е от малкото, защото с леко натискане кове яко...Много е чувствителен педала, но от както съм я взел нито са сменяни накладки, нищо не е правено по спирачките, като цяло...после вече може и да не е така, което би ме издразнило ...
Comment
-
аз сменях накладките със старите които бяха доста поизносени колата спираше много по добре и като ги смених стана така че да се натиска яко педала а пък на другата не са сменяни и спира мн по добре
Comment
-
ако имаш предвид вакуума на сервото, натискаш педала при изгасена кола колкото можеш и както е натиснат палиш -> ако веднага омекне и потъне още малко сервото ти е ок (съответно има и вакуум);
Възможно е да имаш въздух в системата или помпата да ти заминава, пробвай да обезвъздушиш и ще се разбере
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеИ моята е така. И не са малко, бъди сигурен ... 156-ца с читава спирачна система трябва да е така.
Comment
-
Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщениеНезнам откакто долях спирачна течност или откакто смених носачите но спирачките ми са вече по слаби... Всички заете че на алфата при леко докосване на педала спирачките коват. сега обаче трябва да го натискам доста повече, а АБС-а си работи усещам как чука при рязко спиране... От какво може да са отслабнали така?Alfa Romeo 156, 2.4 JTD '99
Коленича само пред господ,но не го виждам тука..
Comment
Comment